Aavik Acoustics


Afbeelding invoegen

Download hier de laatste Aavik Acoustics Prijslijsten 
 
!! Er wordt regelmatig Aavik apparatuur aangeboden op internet, (Audiomarkt.de, Marktplaats ed) afkomstig uit grijze import, vermomd als jong gebruikt/demo apparatuur. Op deze apparatuur wordt op geen enkele wijze garantie verleend door de fabriek of door ons.  

Aavik Acoustics is de Deense High End Audiofabriek die nauw samen werkt met de merken Ansuz Acoustics en Boressen Acoustics.
De eigenaar en Tech Wizzard is Michael Børessen, de superfanatieke en energieke hoofdengineer van de drie merken. Aavik Acoustics maakt schitterende producten, en de hele nieuwe lijn is supergoed kwalitatief en gehoormatig.
 
Aavik maakt de volgende producten :
 
Geintegreerde Versterkers
Voorversterkers
Eindversterkers
DA Converters 
Muziekstreamers
Phono Stages
 
Het eerste wat opvalt zijn de prachtige behuizingen. Billet aluminium? Nee. Hout en metaal. HDF met Koper. Dat doen ze bij Aavik met een duidelijke en zeer goede reden. De Klankkwaliteit. Men experimenteert duizenden uren met betrekking tot de behuizingen. Behuizingen hebben alles te maken met trillingen, en weerstand, of juist niet, tegen magnetische invloeden.
 
Verder zitten de technieken van Ansuz, de Tesla Coils, in alle Aavik Acoustics apparatuur.
 
De gebruikte versterkertechniek is ook bijzonder. Aavik Acoustics maakt Switched Mode Amplifiers, maar doen dat niet met de gebruikelijke Triangle Modulation, maar Michael Børresen gebruikt Sinus Wave Modulation. Deze geavanceerde techniek vermijdt de typische hardheid die veel Switched Mode versterkers gebruiken. De Aavik Acoustics componenten klinken allemaal stressloos, en zeer muzikaal. 
 
De gehoormatige bouwstenen van Aavik Acoustics. 
 
Als eerste kunnen we wat zeggen over de 180/280/580 Serie versterkers van Aavik Acoustics want die vormen een belangrijk deel van de Aavik DNA. Men maakt 8 versterkers, van grofweg € 6.000,00 tot € 30.000,00 en alle versterkers bevatten in basis dezelfde uitgangsversterker. Behalve dan de nieuwe 880 serie die een volledig nieuw ontworpen klasse A versterking hebben. De 180/280 en 580 serie hebben dus ook allemaal het zelfde vermogen. 2 x 300 Watt aan 8 Ohm en 2 x 600 Watt aan 4 Ohm. De uitgangsversterker is een pascal Klasse D versterker, gebaseerd op Sinusgolven in plaats van Zaagtandgolven, en de gehoormatige kwaliteiten kunnen zich meten met de beste versterkers, zelfs Zero Feedback, Single Ended, Klasse A buizenversterkers. Ja, dat hadden we niet verwacht. De uitgangsversterker is dus maar in mindere mate verantwoordelijk voor het muzikale eindresultaat. De voordeligste versterker van Aavik Acoustics is momenteel de I-180. Deze versterker maakt gehakt van de meeste versterkers onder de 10.000 euro die wij kennen. Het geluid is zo mooi, fijn, rustig, beheerst maar ook verfijnd, en je kunt er avonden achtereen naar luisteren. De duurdere versterkers, bijvoorbeeld de I-280 of I-580, of ook de U-280 en U-580, hebben dus dezelfde uitgangsversterker als de 180 serie, maar toch klinken ze nog weer beter. Het verschil zit hem in de behuizing, en de hoeveelheid toegepaste anti noise technieken. De duurdere series hebben bijvoorbeeld veel meer Actieve en Passieve Teslacoils ingebouwd, meer en duurdere Dithertechnieken, massief titanium voeten, titanium resonantiecontrole, een puur koperen binnenchassis, Anti Aerial Resonantiecontrollers en meer. Deze technieken zorgen voor de verfijning van het geluid waardoor de 280 en 580 series nog weer beter klinken dan de 180 serie. 
 
Luistersessie met Blumenhofer Gran Gioia 2x10 met de Aavik Acoustics P-280 Powerversterker en de zeer verfijnde Western Electric WE91E en de machtige Melody Everest 845, en ook de Audio Research REF75SE maakt duidelijk dat Aavik zich moeiteloos staande houdt. Nu is de Blumenhofer een hoog rendements (95dB) speaker met een 8 Ohms impedantie, dus het domein voor low power buizenversterkers, dus is het des te specialer dat de Aavik P-280 zich hiertussen volledig staande houdt. De Aavik P-280 klinkt op de Blumenhofers mooi rond, verfijnd, zeer gedetailleerd zonder dun te klinken, en de controle is uitmuntend. Nergens vliegt het uit de bocht en het klinkt zeer ruimtelijk en muzikaal. Wij durven de Aavik versterkers tegenover elke willekeurige versterker te plaatsen voor een vergelijk. De kans is erg groot dat u, net als wij, diep onder de indruk zult zijn van de muzikale kwaliteiten van Aavik. Wel is het zaak om de Aavik Acoustics P-280 op Ansuz Darkz te zetten, maar dat geldt eigenlijk voor alle Aavik Acoustics producten. Een Aavik apparaat hoort op Darkz. Punt.        
 
Wij zijn dus positief verrast door de klankkwaliteit van de Aavik versterkers. Ze zijn compact, resonantiearm en niet loeizwaar, maar de klankkwaliteit is fenomenaal. 
 
Nu heeft Aavik onlangs nog hun absolute topmodellen aangekondigd. De 880 series bestaande uit de I-880, de C-880 en de P-880. Dit zijn grote en zware koperen machines, welke volledig in Klasse A staan ingesteld. Dus andere techniek dan de 180/280 en 580 series. Het beloven fenomenale en grensverleggende versterkers te worden, maar helaas is de 880 serie stevig geprijsd. Grensverleggende techniek maar helaas niet voor iedereen weggelegd.  

Download hier de laatste Prijslijsten
Ohm-Audio BV
2023-02