Aavik Acoustics


Afbeelding invoegen

Download hier de laatste Prijslijsten 
 
Aavik Acoustics is de Deense High End Audiofabriek die nauw samen werkt met de merken Ansuz Acoustics en Boressen Acoustics.
De eigenaar en Wizzard is Michael Børessen, de superfanatieke en energieke hoofdengineer van de drie merken. Aavik Acoustics maakt schitterende producten, en de hele nieuwe lijn is supergoed kwalitatief en gehoormatig.
 
Aavik maakt de volgende producten :
 
Geintegreerde versterkers : I-180, I-280 en I-580
Voor en Eindversterkers : C-280, P-280, C-580, P-580
Streamers : S-180, S-280, S-580
Phono Stages : R-180, R-280, R-580
 
Het eerste wat opvalt zijn de prachtige behuizingen. Billet aluminium? Nee. Hout en metaal. HDF met Koper. Dat doet met met een reden. De Klank. Men experimenteert duizenden uren met betrekking tot de behuizingen. Behuizingen hebben alles te maken met trillingen, en weerstand, of juist niet, tegen magnetische invloeden.
 
Verder zitten de technieken van Ansuz, de Tesla Coils, overmatig in de Aavik Acoustics apparatuur.
 
De gebruikte versterkertechniek is ook bijzonder. Aavik Acoustics maakt Switched Mode Amplifiers, maar doen dat niet met de gebruikelijke Triangle Modulation, maar Michael Børresen gebruikt Sinus Wave Modulation. Deze geavanceerde techniek vermijdt de typische hardheid die veel Switched Mode versterkers gebruiken. De Aavik Acoustics componenten klinken allemaal stressloos, en zeer muzikaal. 
 
Download hier de laatste Prijslijsten
Ohm-Audio BV
2021-11