Børessen Acoustics

Download hier de laatste Prijslijsten
 
Afbeelding invoegen
 
!! Er worden regelmatig Borresen luidsprekersystemen aangeboden op internet, (Audiomarkt.de, Marktplaats ed) afkomstig uit grijze import, vermomd als jong gebruikt/demo apparatuur. Op deze luidsprekers wordt op geen enkele wijze garantie verleend door de fabriek of door ons.  
 
Michael Borresen is de ontwerper van Børresen Acoustics luidsprekers, Aavik Acoustics elektronica en Ansuz Acoustics. Het volledige pakket om een waanzinnige High End audioset neer te zetten. De Børresen Acoustics luidsprekers zijn een opvolging van de eerdere, eveneens door Michael Børresen ontworpen en geproduceerde Raidho luidsprekers. De kwaliteit van Børresen ligt nog weer een stap hoger dan Raidho. Nieuwe technieken, nieuwe materialen, waanzinnig mooie behuizingen. 
 
 Afbeelding invoegen

De luidsprekers van Borresen Acoustics beschikken over drivers met een lichte bewegende massa en een krachtige Neodymium aandrijving. Dit zorgt voor een extreem snelle acceleratie van de units en dus ook een zeer dynamische, transparante en verfijnde weergave. De speciale ribbon tweeter van Børresen Acoustics heeft een bewegende massa van slechts 0,01(!) gram en de woofers/midrangeunits hebben een Honingraatconus van Carbon en ook hier is de bewegende massa zeer klein. De woofers wegen slechts 5,5 gram en zijn dusdanig stijf en sterk dat je erop zou kunnen staan zonder dat ze kapot gaan (al is dit niet aan te raden). De woofers zijn langeslag woofers die enorm stabiel de bass weergeven en de luidsprekers van Børresen Acoustics kunnen enorm luid spelen zonder stabiliteit te verliezen. Ook zijn de drivers Iron-Free, de poolring wordt van puur koper gemaakt en zelfs van puur zilver in de Silver Supreme Editions. Alle vloerstaande luidsprekers van Børresen Acoustics zijn 2.5-weg luidsprekers, de middentoners worden niet naar beneden gefilterd wat zorgt voor een soepele overgang vanaf het laag naar het middenlaag en vervolgens weer naar het middengebied zorgt. De kasten zijn ontkoppeld van de onderplaat door middel van Ansuz Acoustics Darkz Resonance Control Footers. Onder de onderplaat zitten Darkz Feet waarbij het de bedoeling is dat je er ook weer Ansuz Darkz Resonance Control Footers onder kunt zetten met titanium of tungsten (wolfraam) balletjes erop. Door deze manier van ontkoppeling krijg je een organischere klank met meer detail, ruimte en body. 

Børresen Acoustics luidsprekers klinken als geen andere luidspreker op de markt. Zo strak, zo verfijnd, zo dynamisch maar tegelijkertijd ook zo beheerst. Børresen Acoustics luidsprekers zetten nieuwe maatstaven op het gebied van wat er mogelijk is bij luidsprekers met een compact formaat. Ook de 2-weg monitor luidsprekers hebben een enorme soundstage en een diepe en gecontroleerde bass. De grootste modellen van Børresen Acoustics zijn al helemaal een plezier om naar te luisteren. Eenmaal gecombineerd met een hoogwaardige en krachtige versterker en je zou haast denken dat het niet beter kan.
 
 
Afbeelding invoegen
 Børresen Acoustics M1

Het laatste project wat is uitgekomen van Børresen Acoustics is de Børresen M1. Een 2-weg monitor luidspreker die gebruik maakt van de allerlaatste generatie technieken van Ansuz, Børresen en Aavik Acoustics. De Børresen M1 is een bijzondere luidspreker, de ribbon tweeter is hetzelfde als die uit de 0-series en Z-series. Maar de middentoner/woofer is verbeterd door bovenop de buitenste ongewoven carbon laag ook nog een extra laag van puur titanium met Ansuz Supreme Coating (Zirkonium en Wolfraam) toegevoegd te hebben. Deze nieuwste generatie middentoner/woofer heeft maximale stijfheid en minimale membraanresonantie. Nog bijzonderder is de basket waarin deze middentoner/woofer opgehangen is, deze is namelijk van massief Zirkonium welke door middel van een 3D printing proces in een speciale vorm is gemaakt. De basket is niet alleen een houder voor het membraan. De door het membraan opgewekte energie wordt ook vastgehouden door de structuur erachter, hoe deze structuur omgaat met resonanties etc. is terug te horen in de geluidsweergave. Het doel was daarom het geluid van de basket te elimineren door een basket met maximale stijfheid te ontwerpen. Hieruit werd de massief 3D geprinte Zirkonium basket ontworpen. De metalen onderdelen in de M1 zijn allemaal cryogenisch behandeld voor een lagere inductie en minder stress. De poolring in het magneetsysteem is van 100% puur zilver, deze ringen worden in eigen huis gesmolten en gegoten en vervolgens gefreesd. Zilver heeft de beste geleidende eigenschappen en door ook de poolring van massief zilver te maken, krijg je als eindresultaat een transparantere en gedetailleerdere weergave. Tussen de M1 en de stand zitten 3 stuks Ansuz Darkz Z1 Resonance Control feet, dit zijn de duurste en beste Darkz resonantiecontrol voetjes van Ansuz, los kosten deze maar liefst meer dan € 3.000,- per stuk. Deze Darkz Z1 bestaan uit 3 schijven van massief Zirkonium en tussen elke laag zitten 3 Tungsten (Wolfraam) balletjes). Door het toepassen van deze Darkz in de stand worden resonanties vanuit de vloer niet doorgegeven naar de speaker en andersom, dit zorgt voor een stabielere en realistischere weergave. De interne bedrading in de M1 is de peperdure Gold Signature bedrading van Ansuz Acoustics, deze bedrading heeft een extreem lage inductie door de 'Double Inverted Helix Coil' technologie en heeft geleiders gemaakt van puur verzilverd koper. Daarnaast vind je ook nog verschillende Tesla Coil technologieën in de M1. De Tesla Coil technologieën bestaan in principe uit 2 spoelen, een spoel en een counter spoel. Zodra er een noise spike door de ene spoel gaat, dan creëert de counter spoel een counter spike wat de eerste noise spike opheft. Hoe meer Tesla Coils, hoe meer ruis uit het signaal wordt gehaald en hoe zwarter en stiller de achtergrond wordt en hoe duidelijker en opener het geluid wordt. De Børresen M1 behoort tot de absolute top van de wereld.

Bekijk anders ook het filmpje van het YouTube kanaal van Audio Group Denmark waarin ontwerper Michael Børresen over de Børresen Acoustics M1 luidspreker praat : Børresen M1 Video
 
 Afbeelding invoegen
Børresen M1 3D Printed Zirkonium Basket
 
Vanaf nu te beluisteren bij Ohm-Audio BV
Download hier de laatste Prijslijsten 
Ohm-Audio BV
2022-11