Bricasti Design

Ohm-Audio bv is de officiële importeur van Bricasti USA Consumer High end Audio voor Nederland.
Download hier de laatste Prijslijsten
 
Afbeelding invoegen
 
Bricasti USA is van oudsher een High End Audio Professional fabrikant. Bricasti bestaat sinds 2002 en is het geesteskind van Brian Zolner die onder andere heeft gewerkt bij High End Audio fabrikanten zoals Madrigal USA en Lexicon USA. Bricasti maakt de beste digitale galm units welke wereldwijd verkrijgbaar zijn. Hun galmunits worden bij zeer veel High End Audio opnames gebruikt.  Hoort u een audiofiele CD, en zit er een prachtige galm subtiel in gemixt, dan is de kans groot dat er Bricasti apparatuur is gebruikt voor de mastering. Later is Bricasti ook Consumenten High End Audioapparatuur gaan maken. Niet alleen Digitale apparatuur, zoals DA Converters en Streamers, maar ook Analoge apparatuur zoals Eindversterkers en Sourcecontrollers.
 
Techniek en bouwwijze algemeen :
 
Alle Bricasti apparaten hebben 1 algemeen en uniek kenmerk en dat is de sublieme behuizing. Elke Audiofiel weet dat trillingen de werking van een apparaat beïnvloeden. En door trillingen verandert de geluidskwaliteit negatief. Er ontstaat onrust en een ongemakkelijk gevoel bij het luisteren. Dat komt door het feit dat de elektronische componenten aan de binnenkant anders gaan werken wanneer ze trillen. Zeker condensatoren hebben daar erg veel last van. De geluidsweergave wordt daardoor veranderd, en geloof ons, niet ten goede. De behuizing van elk Bricasti Apparaat is daarom gemaakt van massief aluminium. Massieve platen aluminium welke vervolgens in de CNC Freesmachine worden bewerkt tot exact de juiste maten en met de montagepunten voor printplaten en voedingen en dergelijke. Het barst van de zogenaamde High End apparatuur op de markt, maar wij kennen niet 1 ander merk die zo consequent alle units zo precies passend en trillingvrij en degelijk maakt dan Bricasti. Dat doet Bricasti dus niet (alleen) voor de sier, maar voor de geluidskwaliteit, en natuurlijk ook de levensduur. Bricasti apparaten gaan namelijk erg lang mee. Dit komt door gebruik van de beste materialen die er maar beschikbaar zijn.  
 
Luisteren naar Bricasti Apparatuur
 
Bricasti maakt Voorversterkers, Eindversterkers, DA Converters, streamers en Source Controllers. Alle Bricasti units hebben 1 ding gemeen, ze klinken muzikaal. Nu is dat een erg lastig begrip, en er wordt vaak misbruik van gemaakt, maar wat wij er mee bedoelen is dat u, als luisteraar, direct bezig bent met de muziek. De uitvoerenden en hoe ze spelen. Er is veel apparatuur op de markt die je als luisteraar laat focussen op de technische aspecten van een opname, maar dan ga je dus luisteren naar de opnametechnicus in plaats van de muzikanten. Verreweg de meeste luisteraars willen gewoon optimaal muziek luisteren. Om te ontspannen en om te genieten van mooie en goed, en ook matig opgenomen cd's of streams, of een LP.
 
Afbeelding invoegen 
 
Download of bekijk hier de laatste Prijslijsten
 
Bricasti maakt de volgende High End producten :
 
D/A Converters PCM en DSD
 
Bricasti M3 
Bricasti M1 Classic 
Bricasti M1 SE
 
DA Converters PCM en DSD met ingebouwde Preamp 
 
Bricasti M12 
Bricasti M21 
 
Streamers 
 
Bricasti M5 
 
Voorversterkers
Bricasti M20

Eindversterkers
 
Bricasti M15
Bricasti M25
Bricasti M28
Bricasti M32

 
Afbeelding invoegen 

 Afbeelding invoegen
 
 Bricasti designer en CEO Brian Zolner met de Bricasti M-1 DAC en Bricasti M-28 Power Amplifiers

Download hier de laatste Prijslijsten 
Ohm-Audio BV 2022-11