High End Digitale Luidsprekers

Kii Audio
 
Afbeelding invoegen
 
Nieuwe kleuren voor 2023 (Klik op de image voor een slideshow)
 
Bij Ohm-Audio BV kennen we vele manieren om een Hifi / High End set optimaal te laten klinken. Als de basis van alle componenten van een goede kwaliteit is, en de stroomvoorziening in orde, dan vergt het nog vaak flink wat moeite om de set in de desbetreffende huiskamer goed te laten klinken. Een aantal aspecten bij, met name, de luidsprekertechnologie vereisen nogal wat kennis om daar goed mee om te gaan. Dat heeft alles te maken met de specifieke eigenschappen van alle luidsprekers ter wereld. Sommige eigenschappen, daar kun je heel goed mee omgaan, en als je dan de luidspreker optimaal aanstuurt, en plaatst, dan is het muzikale resultaat vaak geweldig. Maar ook vaak lukt het niet om de luidsprekers optimaal te kunnen plaatsen. En dat heeft alles te maken met het afstraal gedrag. 
 
Afbeelding invoegen
 
Kii Audio Three
Afstraalgedrag
 
Elke luidspreker straalt zijn geluid af op 2 verschillende manieren. Zo boven de ongeveer 200Hz straalt een luidspreker gericht. Gericht naar voren, en opzij, afhankelijk van het luidsprekerprincipe. Dat is op zich wat je ook graag wilt hebben in je kamer. Het geluid moet naar voren, naar de luisterposities, de kamer in, en als het even kan, moet het geluid overal in de kamer goed klinken. Het probleem zit hem in de bass. Onder de 200Hz stralen de luidsprekers namelijk rondom. Bastonen gaan overal heen, botsen tegen muren, achterwanden, vloeren en plafonds. Wat u hoort in uw kamer is een optelsom, en aftreksom van al deze geluidsgolven. Zo komt het vaak voor dat u op 1 positie in de kamer enorm veel bassenergie ervaart, en een meter verderop is de bass energie geheel foetsie. Weg. Opgeheven door elkaar opheffende golven die kris kras door uw kamer zwerven. Met heel veel kennis, en de juiste elektronica en plaatsing van de luidsprekers kan een deel van deze problemen oplossen, maar niet alle. Bovendien zouden de luidsprekers wel eens op een plek moeten staan waar u ze helemaal niet wilt hebben. Lastig dus. Kii Audio heeft een oplossing gevonden om de Bassennergie tot 40Hz gericht af te stralen, naar voren dus. Naar de plek waar het heen moet. De oplossing komt eigenlijk uit de professionele hoek, waar men bij grote evenementen de bassenergie ook graag naar voren toe willen stralen, om te voorkomen dat de hele buurt tot kilometers in de omtrek meeluistert, naar, met name dus alleen de bassen.
  
Afbeelding invoegen
 
Afstraalgedrag Kii Three
 
Kii Three
 
De Kii Three is meer dan een gewone luidspreker. Het is een volledig digitale luidspreker, met ingebouwde versterkers en een krachtige DSP die het ongewone afstraalgedrag in het laag mogelijk maakt. De Kii Three heeft 6 stuks 240 Watt Ncore versterkers ingebouwd en 6 High Resolution DA Converters. Elke driver in de Kii Three heeft dus zijn eigen DA Converter en Eindversterker. U kunt de Kii Three Analoog aansluiten op uw voorversterker, maar eigenlijk nog beter is het om de Kii Three digitaal aan te sluiten met de Kii Controller. Neem een hoogwaardige digitale bron, zoals bijvoorbeeld een Antipodes of Aurender Streamer, en sluit deze aan via USB op de Kii Controller. U sluit nu beide Kii Three aan via een netwerkkabel, en u kunt genieten van de hoogwaardige muzikale kwaliteiten van deze bijzondere luidspreker.
 
Meer bijzonderheden van de Kii Three
 
De Speciale bass afstraling van de Kii Three is uniek, maar er zijn meer eigenschappen in de Kii Three die deze luidspreker erg bijzonder maken. In de luidsprekertechniek zijn naast het afstraalgedrag een aantal parameters van een High End luidspreker van groot belang :
  • Fasegedrag
  • Timing
En in mindere mate de vervorming en lineariteit.
 
Fasegedrag en Timing hebben alles met elkaar te maken. Bij het fasegedrag wordt bedoel of de hoge en lage tonen en alles wat er tussenin ligt op exact dezelfde tijd aankomen bij de luisteraar. Is dit het geval, dan is de timing dik in orde, en hebben onze hersenen weinig moeite om het geluid te herkennen. Klopt de fase niet, en zorgen kamerreflecties voor een slecht fasegedrag, dan klinkt het ineens een stuk minder duidelijk allemaal. Moderne passieve High End luidsprekers van bijvoorbeeld Avalon, Magico en Wilson hebben het fasegedrag aardig goed voor elkaar, en deze kunnen dan ook zeer overtuigend en duidelijk klinken. Dit kost wel het een en ander en je hebt er een fraaie set voor nodig om deze jongens aan te sturen, maar dan heb je ook wel wat. De Kii Audio Three is een volledig DSP gedreven Digitaal Actief systeem, waarbij de fasefouten er digitaal uitgehaald zijn, de wisselfilters die het geluid verdelen aan de luidsprekerunits, zijn ook elektronisch en het resultaat is een Fasereine luidspreker die enorm goed timed, en zeer groots klinkt. En dat in een zeer bescheiden verpakking. De Kii Three weegt slechts een 20Kg en de afmetingen zijn compact, slechts 40 x 40 x 20 cm. Daar komt nog een luidsprekervoet bij, maar de Kii Three is dus overduidelijk een compacte luidspreker.
 
BXT
Toen was daar in 2020 de BXT Subwoofer. Een actieve uitbreidingsmodule voor de Kii Three. In eerste instantie zou je denken dat een Kii Three alleen niet meer bass hoeft te geven. Een Kii Three is immers al in staat om netjes 25Hz weer te geven. Maar eerlijk is eerlijk, het kost de Kii Three wel wat moeite om dat te doen. Je ziet de woofers flink bewegen om deze ultra diepe (orgel) tonen weer te geven. De BXT subwoofer lost al deze problemen op. De bassweergave heeft een veel betere kwaliteit doordat de vervorming een factor 10 lager is dan die van de Kii Three alleen. Klankmatig verwacht je dus het geluid van de Kii Three maar dan met meer en een diepere bass weergave. Maar dat is niet zo. De BXT Systeem (BXT+Kii Three) klinkt anders. Meer als een compleet ander systeem. De weergave is gewoon een stuk groter, volwassener. Alles gaat gemakkelijker en het BXT Systeem ontspant werkelijk een stuk meer. 
 Afbeelding invoegen
   
Ohm-Audio BV is dealer van Kii Audio en we hebben altijd een set Kii Three en BXT Systeem luisterklaar staan.
 
Download hier de laatste Prijslijsten 
Ohm-Audio BV 2023-04