Lumin

Muziek Streamers van Lumin
Download hier de laatste Prijslijsten
 
Lumin U1 Mini

Algemeen 
Lumin maakt zeer goed gebouwde, klinkende en functionerende muziekstreamers. De lumin Streamers streamen direct al uw favoriete muziek af, ook rechtstreeks vanaf de bron. Lumin streamers bieden volledige ondersteuning van TIDAL, Qobuz, Spotify en zijn ook Airplay compatible. De lumin apparaten hebben geen server nodig om te kunnen functioneren, maar deze doen dat rechtstreeks. Lumin streamers zijn ROON compatible. Je kunt ze niet bedienen met ROON, maar je kunt ze gebruiken als ROON player. Heeft u een Antipodes Roon Streamer/Player, dan kunt u de Lumin apparaten inzetten als player in een andere zone in huis. Of, u kunt de Antipodes unit inzetten als server, en dan als player bij uw set bijvoorbeeld, doe eens gek, de Lumin X1 inzetten als player. Keuze te over.
 
 
DA Converter of Digitaal Transport
Lumin maakt 2 soorten streamers. Streamers met ingebouwde DA Converter en Streamers met alleen digitale uitgangen. Een Lumin met ingebouwde DA converter kan rechtstreeks met analoge interlinks aangesloten worden op uw versterker. De Hifi Set wordt daarbij wat eenvoudiger van opzet. Uiteraard speelt de kwaliteit van de ingebouwde DAC een grote rol in de uiteindelijke geluidskwaliteit. Zo is de huidige lumin D2 een uitstekende streamer voor een zeer aantrekkelijke prijs. De Lumin T2 gaat weer een stuk verder in kwaliteit, maar is ook 2 keer zo duur. De Lumin X1 is het absolute topmodel van Lumin maar zit ook in de € 10.000,00 plus categorie. High End prijs, maar ook High End geluidskwaliteit. De Lumin Transports zijn de U1 en de U1 Mini. Deze units sluit je digitaal aan op je eigen DA Converter, of versterker met ingebouwde DA Converter.
 
 
 
Voedingen 
Grote verschillen in de geluidskwaliteit van Hifi apparatuur wordt veroorzaakt door de gebruikte voedingen. uiteraard is elke Lumin muziekstreamer gebouwd met een degelijke voeding, maar...het kan in sommige gevallen beter. De gebruikte voedingen worden dan vervangen door handgebouwde voedingen van S Booster. Het verschil in geluidskwaliteit is aanzienlijk, en dat tegen geringe kosten. Er zijn voedingen beschikbaar voor de Lumin U1 Mini en de Lumin D2 streamers. Ook voor de oudere Luminstreamers, de A1, T1 en S1 zijn er upgrade voedingen beschikbaar.   
 
 
 
Lumin App
Een Lumin Streamer moet je uiteraard ook bedienen. Lumin heeft daarvoor gekozen om hun eigen App te ontwikkelen. de Lumin App is een eenvoudig te bedienen App welke werkt op de meeste platformen. App openen, kies de gebruikte player, voer uw Tidal of Qobuz gegevens in en u kunt direct muziek afspelen. 

 
Lumin App
 
Lumin Streamers 
 
Lumin M1 : Streamer, DA Converter en Versterker in 1
Lumin U1 Mini : Streamer met Digitale Uitgangen
Lumin U1 : Streamer High End met Digitale Uitgangen
Lumin D2 : Streamer met Analoge Uitgangen
Lumin T2 : Streamer High End met Analoge Uitgangen
Lumin X1 : Streamer Ultra High End met Analoge Uitgangen
Lumin L1 : Opslag Library voor opslag eigen bestanden
Lumin Amp : Eindversterker, klasse A/B
 
Download hier de laatste Prijslijsten 
Ohm-Audio BV 2019-10