Nime Audio Design

The Luxury of Sound, Handmade in Italië
Download hier de laatste Prijslijsten
 
Afbeelding invoegen
 
Nime Audio Design is begonnen in 2010 met het bouwen van luidsprekers. Het bedrijf is het geesteskind van Nico Memoli en het is gevestigd in Massarosa in Italië, vlak bij Pisa en Lucca. Er zijn natuurlijk al erg veel luidsprekerfabrikanten op de wereld, en ook Nico was gewoon niet tevreden met wat hij zag, en hoorde. De meeste luidsprekers zijn niet fraai om te zien, vond Nico, en inderdaad, als wij eens goed rondkijken, dan is de overgrote meerderheid nog steeds een rechthoekige doos. Verder vond Nico dat sommige luidsprekers uitstekend kunnen klinken, maar ook dat er nog steeds "stress" voelbaar is vanuit de luidspreker. Stress doordat de drivers in een te kleine, en vaak niet diep genoeg gebouwde behuizingen zit, of omdat de behuizing zelf zorgt voor vervelende bijgeluiden. Ook behuizingen van steen of aluminium kunnen nog steeds een erg vervelende resonantie toevoegen aan het geluid. Sterker nog. Een erg stijve behuizing heeft niet een breeduit gemeten laag resonantieniveau, maar juist een harde piek, van een uitgesproken frequentie. Dit zijn vaak hoge frequenties en daardoor goed hoorbaar. En dat is niet wat je wilt van een hoogwaardige geluidsinstallatie.
Afbeelding invoegen
 
Designgoal
Het doel van Nico is het bouwen van zeer hoogwaardige en schitterend gedesignde luidsprekers welke stressloos maar ook uitmuntend klinken, en erg goed staan in de meeste huiskamers of luisterruimtes. Het eerste wat opvalt is de diepte van de luidsprekers. Ze zijn behoorlijk diep, met als doel om de woofers ruimte te geven om te ademen, en daardoor stressloos te kunnen functioneren, en zeer diep door te kunnen lopen in het laag. Om de diepte niet al te groot te maken, lopen de kasten schuin omhoog, en dit geeft tevens de luidsprekers van Nime Audio Design hun unieke look. Sommigen praten over een Alien, of hebben het over Darth Vader uit Starwars, maar wij hebben het liever over het unieke design van Nime Audio Design. Wij vinden de luidsprekers in elk geval schitterend om te zien. 

Afbeelding invoegen
 
Techniek
De Nime Audio Design luidsprekers zijn zeer doordacht ontworpen, waarbij de behuizing, de drivers en het wisselfilter samenwerken tot de optimale geluidsbelevenis. We praten hier over de optimale samenwerking tussen Kast, Drivers en Wisselfilters.
Afbeelding invoegen
 
De Behuizing
Alle behuizingen van Nime Audio Design zijn gemaakt van RVS, Aluminium, Massief hout en HDF. Het instapmodel, de Mya, is gemaakt van RVS en HDF. De drivers zijn gevat in een gepolijste RVS plaat. De voet is van HDF, Massief hout en ook weer RVS. De de voeten zijn ook weer van gepolijst RVS. Schitterend gebouwd en afgewerkt. Het topmodel, de Elite One S is zelfs geheel handgebouwd van RVS, en dat is een unicum in luidsprekerdesign. 
 
Afbeelding invoegen
 
De Drivers
Alle drivers komen van de gerenommeerde Duitse fabrikant Accuton. Accuton maakt de beste units ter wereld, en deze zijn allen van keramiek of zelfs puur diamant. De drivers zijn tegenwoordig uitstekend gedempt, en de vervelende resonatiepieken van de eerste keramische units zitten er niet meer in. Ook zijn de woofers en midrangeunits nu voorzien van een foamlaag. De conus is dus nu een sandwich constructie, wat ook weer meehelpt om de resonanties te spreiden, en te onderdrukken. 
 
Het Wisselfilter
Bij de Nime Audio Design luidsprekers zitten de filters gebouwd in de geïntegreerde stands. Dit heeft grote voordelen ten opzichte van het monteren van een wisselfilter in de luidspreker zelf. Wisselfiltercomponenten zijn namelijk gevoelig voor trillingen. Condensatoren in het wisselfilter hebben het meeste last van trillingen. De waarde van een Condensator verandert namelijk door de trillingen. Maar ook weerstanden en spoelen veranderen door de trillingen van waarde. het mag duidelijk zijn dat dit ongewenst is, aangezien het de geluidskwaliteit negatief beïnvloed. De wisselfilters zelf zijn opgebouwd van de best mogelijke componenten. OFC vlakdraadspoelen, Mundorf Elco's en weerstanden. Nime Audio Design luidsprekers bevatten 12dB per octaaf filters, een vrij lage steilheid. Hierdoor wordt het faseverloop geoptimaliseerd. 
Afbeelding invoegen
 
Modellen
  • Mya            2 Weg HDF/RVS Luidspreker met Stand
  • Elite Two    2 Weg HDF/RVS Luidspreker met Stand
  • Poetica       3 Weg HDF/RVS Luidspreker met Stand
  • Elite One    2 Weg RVS/HDF Luidspreker met Stand
  • Elite One S 2 Weg Volledig RVS Luidspreker en Stand met Diamant tweeter
  • Black           Diamond Actieve Subwoofer
Download hier de laatste Prijslijsten 
Ohm-Audio BV 2021-06