Roon

Roon is een leverancier voor de meest intuïtieve manier van muziek spelen via een Audiostreamer. Een Audiostreamer is in basis een speciaal daarvoor gemaakte computer, in een audiobehuizing. Afgezien van de specifieke hardware is er dus ook software nodig om de muziek verzameling te kunnen beheren en afspelen. Er zijn diverse soorten servers op de markt. We kennen J-River, Squeezebox Server, HQ, en nu ook Roon.
Roon maakt Software en Hardware. Meer over de software vind u op de pagina van Roon Software 
 
Roon Nucleus is de hardwarematige server, gebouwd door Roon zelf. Dus geoptimaliseerd voor Roon.
 
Afbeelding invoegen 
 
Afspelen
 
De Roon Nucleus is een compacte server voor uw Audioset. Aansluiten op uw DA Converter en klaar. De Roon Nucleus is direct speelklaar. Op verzoek kunnen we voor u een geoptimaliseerde SSD schijf plaatsen van 1, 2 of 4 Tb voor de opslag van uw eigen geripte muziek.
Afbeelding invoegen 
Bedienen
 
De Roon Nucleus is te bedienen. net als de Antipodes Audio units, met vele tablets, smartphones en ook PC en Laptop. Deze bediening is gratis. Wat wel betaald moet worden is een licentie voor Roonserver. U betaalt per jaar of koopt eenmalig deze licentie voor het leven. Deze Licentie is overdraagbaar naar andere apparaten. U heeft maar 1 Roon Licentie nodig voor al uw afspeelapparaten. Dat is de Roon Nucleus welke als server staat ingesteld. U kunt zoveel mogelijk players aansluiten als u wilt.
 
Afbeelding invoegen
 
Versies
 
Er zijn 2 versies van de Roon Nucleus. De standaard versie en de + versie. De Standaard versie heeft een Intel Core i3 CPU en is geschikt voor middelgrote muziekverzamelingen. De ingebouwde DSP in Roon is beperkt bruikbaar. Niet alle instellingen zijn te maken. Voor de gemiddelde gebruiker is dit voldoende. Ohm-Audio adviseert om de DSP uit te zetten voor de beste geluidskwaliteit.   De + versie heeft een Inte; Core i7 CPU, en deze is geschikt voor alle verzamelingen en DSP instellingen, inclusief Upsampeling.
 
Afbeelding invoegen
 
Prijzen
 
De Roon Nucleus kunt u binnen enkele dagen bestellen via onze webshop. 
 
De Roon Nucleus Standaard versie gaat kosten € 1.499,00
De Roon Nucleus Plus versie gaat kosten € 2.499,00
Een 2Tb Opslag SSD kent een meerprijs van € 750,00
 
 
Levering 
 
De Roon Nucleus streamers zijn leverbaar op bestelling.