Seawave Acoustic

Mei 2022.
Team Ohm Audio is in München, bij de High End beurs. 4 Hallen vol met allerlei soorten High End audio apparatuur. Ook zijn er nog een aantal gangen boven, met links en rechts luisterstudio's. Soms gevuld met prachtige klanken op een manier waarop je het nog niet eerder hebt gehoord, soms valt het een beetje tegen, en soms is het gewoon bar slecht. De boventoon is dat er nog steeds flink wordt gebouwd met steeds weer mooie nieuwe producten. Meestal is er niets nieuws onder de zon. Bestaande technieken worden uitgemolken en soms zie je wat nieuws. Naast de High End Messe is er ook nog een extra beurs, de Hifi-Deluxe beurs in het Marriott Hotel. Daar kwamen we iets tegen waar we met verbazing naar hebben geluisterd : Seawave Acoustic.
 
Afbeelding invoegen 
Seawave Acoustic AM23 

Seawave Acoustic is het geesteskind van de Zuid Koreaanse Bo San. Bo San is een Boeddhistische monnik en is veel bezig met het opnemen van voordrachten door de Grand Master Gu-san. Geïnspireerd door de grote invloeden van de techniek is Bo gaan experimenteren met nieuwe technieken. De technieken die in de 3 modellen zitten zijn : Massieve, Gegoten Aluminium behuizingen, eigen gemaakte units,  in huis ontwikkelde weerstanden, spoelen en elco's waarbij alle verbindingen niet zijn gesoldeerd maar gekrompen. NST Non Soldering Technique.
 
Afbeelding invoegen
 Seawave Acoustic Special Components 

Seawave Acoustic maakt 3 modellen. De Aletheia III, de AM23 en de AM34. In het Marriott Hotel stonden de AM23 te spelen. De AM23 is een relatief compacte standmount luidspreker met een aantal bijzondere eigenschappen. Allereerst is daar de behuizing. Wij weten dat de behuizing enorm van invloed is op de geluidskwaliteit van de gehele luidspreker. De Seawave Acoustic modellen zijn gemaakt van van gegoten AC4C Aluminium. De behuizingen worden in 1 stuk gegoten en zijn super stabiel en vrij van trillingen/resonanties. Dat is al bijzonder want de meeste luidsprekerfabrikanten maken de behuizingen nog steeds van MDF of iets wat daar op lijkt. Dan de drivers : Seawave maakt deze zelf, in eigen beheer. De AM23 en de AM34 zijn voorzien van massief berken Hoornsystemen voor het hoog en het midden hoog gebied. De hoorns voor het hoog worden aangestuurd door een zeer bijzondere, ook weer zelf gemaakte, compressiedriver van Hanji paper. Dit speciale Koreaanse papier is enorm licht en zeer stijf en vrij van vervelende resonanties. De aparte midhoorn van de AM34 heeft een grotere driver nodig die veel meer energie genereert dan de hoog hoorn, en daarom is deze gemaakt van Titanium.
 
Afbeelding invoegen
 Seawave Acoustic Special Components 

De woofers zijn conventioneel dynamische drivers, gemaakt van een honinggraat membraam en een enorm sterke magneet.
 
De crossovers zijn zeer bijzonder. De componenten worden exclusief voor Seawave Acoustic gemaakt. Zo wordt de inductor, de spoel die de lage tonen unit (woofer) ontlast van hoge tonen, gemaakt met slechts een tiende van de draadlengte als die van een normale spoel. De Nikkel Alloy spoel en Kapton isolatoren zorgen voor slechts 10% van de weerstand van een gebruikelijke spoel. De kwaliteit van deze crossovers is zeer bijzonder te noemen, en samen met de unieke kast, de Hanji hoorn en de units verantwoordelijk voor de zeer hoge weergave kwaliteit van de Seawave Acoustic modellen.
 
Afbeelding invoegen 
Seawave Acoustic AM34

Ons team was dusdanig onder de indruk van de muzikale kwaliteiten, en eerlijk gezegd ook over de bouwkwaliteit van de Seawave Acoustic AM23 dan we besloten hebben om dit product naar Europa te halen voor de distributie in Nederland, België en Luxemburg.
 
Afbeelding invoegen
Seawave Acoustic Aletheia III  
Ohm-Audio BV 2022-07