Nieuw binnen bij Ohm-Audio BV :
 

Roon 1.6 - woensdag 23 januari 2019

Roon heeft op 22-01-2019 de laatste versie van Roon vrijgegeven, versie 1.6. Het belangrijkste nieuws voor ons is dat Roon nu ook samenwerkt met Qobuz, en niet meer uitsluitend met Tidal. Veel Klassiek- en Jazz liefhebbers vonden Tidal minder geschikt voor het vinden en afspelen van klassieke muziek en jazzmuziek. Roon heeft gehoor gegeven aan deze vraag uit de markt en u kunt nu eenvoudig uw Qobuz abonnement invoeren in Roon, en Roon haalt de muziek voor u automatisch op.

 
 
 
 
 
Roon Radio
 
Roon is altijd al de connectie geweest tussen u en de muziek die u in de loop der tijd heeft verzamelt. Roon had altijd al een radiofunctie. Als deze aan staat, dan start Roon na afloop van uw playlist, met het afspelen van soortgelijke muziek. Dus speelde u een CD van Pink Floyd, en de CD is afgelopen, dan haalt Roon soortgelijke muziek op, en speelt dit af. In dit geval dus Symphonische Rock. De nieuwe Roon Radiofunctie speelt nu na afloop een mix van soortgelijke en favoriete muziek af, maar nu niet alleen vanaf de harde schijf/SSD maar ook van Tidal en van Qobuz. Dit om meer nieuwe muziek te leren kennen. Verder maakt Roon nu gebruik van aanbevelingen van andere Roon gebruikers. U kunt nu uw favoriete muziek een "thumps up" of "Thumps down" geven. Andere Roon gebruikers kunnen dat ook doen. U wordt nu na afloop van uw sessie getrakteerd op de favoriete muziek van u zelf, en van andere gebruikers. Dit is de perfecte manier om in aanraking te komen met de beste muziek in uw genre.
 
Uiterlijk en overig
 
De bedieningsapp van Roon heeft een geheel nieuw en weer moderner uiterlijk gekregen.Het ziet er inderdaad wat fraaier uit, en ook krijgt u meer informatie over de artiesten te zien.
 
DSP
 
 
De DSP van Roon is de digitale processor die diverse aanpassingen kan doen aan het geluid. Zo kunt u eenvoudig kamerproblemen oplossen door bijvoorbeeld een bassdreun weg te halen, het hoog iets te verzwakken of versterker en dergelijke. Deze DSP is verbeterd. Maar toch, wij van Ohm-Audio BV vinden het beter klinken als de DSP volledig uit staat. Het is een goede DSP, maar puur en onveranderd klinkt het toch net wat beter.
 
Update
 
 
De nieuwe Roon  versie 1.6 wordt automatisch geupdate in uw Antipodes Audio EX, CX en DX streamers en ook de oude versies, Edge, Core, DS Base, DS GT, doen dit volledig automatisch. Let op! Als u uw bedienings app upgrade kan het zijn dat uw beeld 1 minuut zwart blijft. Roon is hard aan de slag dan om de nieuwe App te installeren. Na een minuutje kunt u gewoon de Roon app op uw Ipad, Iphone, Android en dergelijke, weer gewoon gebruiken, maar nu dus de nieuwe versie!
 
 
2019-01 Ohm-Audio BV

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:


Terug naar de vorige pagina >