Nieuw binnen bij Ohm-Audio BV :
 

Seawave Acoustic - dinsdag 12 juli 2022

Mei 2022.
Team Ohm Audio is in München, bij de High End beurs. 4 Hallen vol met prachtige (en minder fraaie) High End audioapparatuur. ook zijn er nog een aantal gangen boven, met links en rechts luisterstudio's. Soms gevuld met prachtige klanken, soms is het meh, en soms is het gewoon bar slecht. De boventoon is dat er nog steeds flink wordt gebouwd met steeds weer mooie nieuwe producten. Meestal is er niets nieuws onder de zon. Bestaande technieken worden uitgemolken en soms zie je wat nieuws. Naast de High End Messe is er ook nog een bijbeurs, de Hifi de Luxe in het Marrion Hotel. Daar kwamen we iets niets tegen waar we met verbazing naar hebben geluisterd : Seawave Acoustic.
 
Afbeelding invoegen 
Seawave Acoustic AM23 

Seawave Acoustic is het geesteskind van de Zuid Koreaanse Bo San. Bo San is een Boeddhistische monnik en is veel bezig met het opnemen van voordrachten door de Grand Master Gu-san. Geïnspireerd door de grote invloeden van de techniek is Bo gaan experimenteren met nieuwe technieken. De technieken die in de 3 modellen zitten zijn : Gegoten Aluminium behuizingen, eigen gemaakte units,  in huis ontwikkelde weerstanden, spoelen en elco's waarbij alle verbindingen niet zijn gesoldeerd maar gekrompen. NST Non Soldering Technique.
 
Afbeelding invoegen
 Seawave Acoustic Special Components 

Seawave Acoustic maakt 3 modellen. De Aletheia III, de AM23 en de AM34. In het Marriot Hotel stonden de AM23 te spelen. De AM23 is een relatief compacte standmount luidspreker met een aantal bijzondere eigenschappen. Allereerst is daar de behuizing. Wij weten dat de behuizing enorm van invloed is op de geluidskwaliteit van de gehele luidspreker. De Seawave Acoustic modellen zijn gemaakt van van gegoten AC4C Aluminium. De behuizingen worden in 1 stuk gegoten en zijn superstabiel en trillingsvrij. Dat is al bijzonder want de meeste luidsprekerfabrikanten maken de behuizingen nog steeds van MDF of iets wat daar op lijkt. Dan de drivers. Seawave maakt deze zelf, in eigen beheer. De AM23 en de AM34 zijn voorzien van massief berken Hoornsystemen voor het hoog en het midden hoog. De hoorns voor het hoog worden aangestuurd door een zeer bijzondere, ook weer zelf gemaakte, compressiedriver van Hanji paper. Dit speciale Koreaanse papier is superlicht en superstijf en vrij van vervelende resonanties. De aparte midhoorn van de AM34 heeft een grotere driver nodig die veel meer energie genereert dan de hoog hoorn, en daarom is deze gemaakt van Titanium.
 
Afbeelding invoegen
 Seawave Acoustic Special Components 

De woofers zijn conventioneel dynamische drivers, gemaakt van een honinggraat membraam en een supersterke magneet.
 
De crossovers zijn zeer bijzonder. De componenten worden exclusief voor Seawave Acoustic gemaakt. Zo heeft de inductor, de spoeldie de lagetonen unit ontlast van hoge tonen gemaakt met slechts een tiende van de draadlengte als die van een normale spoel. De Nikkel Alloy spoel en kapton isolatoren zorgen voor slechts een 10% van de weerstand van een gebruikelijke spoel. De kwaliteit van deze crossovers is zeer bijzonder te noemen, en samen met de unieke kast, de Hanji hoorn en de units verantwoordelijk voor de zeer hoge weergave kwaliteit van de Seawave Acoustic modellen.
 
Afbeelding invoegen 
Seawave Acoustic AM34

Ons team was dusdanig onder de indruk van de muzikale kwaliteiten, en eerlijk gezegd ook over de bouwkwaliteit van de Seawave Acoustic luidsprekers dat we besloten hebben om dit merk naar Europa te halen voor de distributie in Nederland, België en Luxemburg.
 
Afbeelding invoegen
Seawave Acoustic Aletheia III  
Ohm-Audio BV 2022-07

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 14 + 11 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >