Muziek

Muziek is de voedingsbron van onze geest. Zoveel verschillende geesten, zoveel muziek ook. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen muzikale voorkeuren. Audiofielen stellen echter ook andere eisen aan de muziek. De muziek moet goed opgenomen zijn, ruimtelijk klinken, natuurgetrouw, dynamisch, schoon, vrij van brom en ruis, stemmen moeten in het midden staan, het moet 3D zijn, het geluid moet om je heen krullen, zoals bij een echt liveconcert.
 
 
Kwaliteit
 
Bij muziek moet echter 1 ding voorop staan en dat is de artistieke kwaliteit. Maar hoe beoordeel je dat nou. Mensen vragen wel eens :
  • Wat vinden jullie nou goede muziek? 
  • Van welke muziekstijl houden jullie?
  • Van wie zijn jullie nou fan?
  • Welke albums zijn nu echt fraai opgenomen?
Het antwoord daarop is heel eenvoudig. Wij zijn fan van muzikanten die ons weten te raken en vinden alle muziek goed die ons raken. Muziek moet spannend zijn. Of rustgevend. Net waar je maar zin in hebt, maar er moet wel wat gebeuren. Dat kan Popmuziek zijn, Jazzmuziek, Klassiek, Wereldmuziek of wat dan ook. Het maakt eigenlijk niet uit. Goede muziek is goede muziek. Natuurlijk hebben wij, net als elke muziekliefhebber, de afgelopen jaren een fraaie collectie opgebouwd. Op de onderliggende pagina's geven we wat muziektips van muziek welke wij dus interessant vinden.

Als het gaat over de opnamekwaliteit dan is dat eigenlijk net zo vanzelfsprekend. Een goede opname voor iemand, is die opname die iemand raakt. Een absoluut oordeel over de opnamekwaliteit is onmogelijk. Iemand die van vette bassen houdt vind die albums fraai klinken waar de bass lekker vet op staat. Een ander houdt weer van droge strakke bassen. Allemaal geen probleem en logisch. 
Muziek- en opnamekwaliteit zijn dus puur subjectief. Althans dat is onze mening. Natuurlijk zijn er echt slechte opnames bij, die niemand echt goed vind klinken. Deze heb je dan alleen in je bezit, wanneer de muziek tenminste nog erg goed is. Dan stap je daar over heen. Maar bij voorkeur hebben wij audiofielen en muziekliefhebbers dus goede albums in huis.
 
Het gaat dus voornamelijk over fantastische muziek die ook fantastisch is opgenomen.
 
In het begin zullen het er nog niet veel zijn maar we proberen toch elke week een CD Tip te geven.
 
Mocht u nou zelf ook een (of meerdere) favoriete CD hebben die geweldige muziek bevatten en geweldig klinken dan zouden wij het fijn vinden als u die mailt naar info@ohm-audio.nl samen met uw verhaal over de muziek. Een eigen recensie dus.

Alvast bedankt namens alle audiofielen en muziekliefhebbers!
 
Hoe meer goede muziektips gedeeld worden, hoe groter de kans dat iemand er door geraakt wordt, en hoe meer albums er van deze artiest (en) verkocht worden. Van de opbrengst hiervan kunnen ze weer nieuwe muziek maken en opnemen. 
Voor ons, muziek- en klank liefhebbers.