Jazz

De Jazz muziek gaat terug tot het begin van de vorige eeuw. Hierbij vind u een selectie van onze favoriete Jazzmuziek. Geweldige muziek en Audiofiel opgenomen. Kent u een Jazz album waarvan u vindt dat deze bijzonder is, en geweldig klinkt, mail dan de gegevens naar info@ohm-audio.nl onder vermelding "Muziektip".
 

Bruce Katz : Transformation

Deze plaat van Bruce Katz, de befaamde pianist uit de U.S.A. is een van zijn beste albums. Muzikaal fantastisch en klankmatig top. Soepel, open, relaxed en zeer dynamisch. Nummers als "Chicago Transformation" en "Circular Notion" geven de kracht aan van deze blues georiënteerde band. Het nummer "De Sweeper" is een prachtige slepende rhytmische ballad, met een bijzonder mooie basspartij. Muziek 10, Klank 10.

 

 
 
 
 

E.S.T. : Live In Hamburg

Deze opname van het Esbjorn Svensson Trio is een van hun beste albums. Meer zullen er ook niet komen vanwege het tragische duikongeluk van de pianist en oprichter Esbjorn Svensson. Live in Hamburg is een van hun beste albums. Zowel qua muziek als qua klank. Bijzonder fraai is bijvoorbeeld "The Rube Thing". Fantastisch bluesy, enorm dynamisch en snel gespeelt, prachtig qua klank. De drums, welke regelmatig naar de achtergrond worden gemixt, staan hier vol mee te spelen. Zeer creatieve jazz van een hoogstaand niveau. Muziek 10. Klank 10.

 


Keith Jarrett : At the Blue Note, Complete Sessions
 

Deze 6CD box zou oorspronkelijk een enkel CD worden. Men zou een compilatie maken van de 3 avondsessies van Keith Jarrett en zijn Trio. Echter bleek de grotendeels geimproviseerde jazzmuziek van dermate hoge kwaliteit, dat men er een dubbel CD van wilde maken. Na toch nog eens goed te hebben geluisterd kwam men tot de conclusie dat gewoon elke noot op CD moest. Een 6 CD box is het geworden, en dat is maar goed ook. De opname is prima, zoals de meeste ECM opnames dat zijn, maar de muziek is weergaloos. Muziek 10. Klank 8.    

 

 
 
 

Hadouk Trio : Utopies

Dit fantastische album is een groot feest. Of eigenlijk twee, want het is een dubbel CD. CD1 is in de studio opgenomen en CD2 is live. Beide CD's klinken prachtig, maar CD1 is het beste opgenomen. Luister maar eens naar Clef Des Brumes, of Touple Valse. Prachtige klankbeelden. Een genot om naar te luisteren. Soms swingend, dan weer wat rustiger. Aan audiofiele aanrader. CD2 klinkt dan misschien iets minder, maar compenseert dat ruimschoots met de fantastische sfeer. Muziek 10. Klank CD1 10, CD2 8.

 

 

Ben Webster : At the Renaissance (AA Productions Gold)

Dit is een CD van een opname uit 1959. Ben Webster met enkele vrienden in de Renaissance. Live opgenomen en rechtstreeks op tape. Er is zeer weinig aan geklooid. Vaak zie je dat de ziel van de muziek verloren gaat door het gedraai aan te veel knoppen, maar dat is hier niet gebeurd. De CD klinkt als een klok, open, dynamisch en zeer live. Alle achtergrondgeluiden heeft men gelaten voor wat ze zijn, en zo hoort dat met een live opnamesessie. Relaxte en makkelijk toegankelijke Jazzmuziek en Audiofiel prachtig opgenomen, en geremasterd door Doug Sax van Analogue Productions. Muziek 9. Klank 10.