Antipodes EX

Ohm-Audio BV is de officiële importeur van Antipodes Audio voor Nederland. 
 
De nieuwe Antipodes EX is een geheel geïntegreerde Pure Audio streamer met Roon en ingebouwde voeding en DAC.
Alle Antipodes units spelen met Roon MQA bestanden af. Roon converteert de MQA bestanden naar High Resolution PCM. Ook de MQA bestanden van Tidal. Zo speelt u High Resolution bestanden streaming af in de hoogste kwaliteit.
 
Afbeelding invoegen
 
 Antipodes EX Zwart
 
Algemeen :
  
De nieuwe Antipodes EX is de evolutie van de Antipodes Edge unit. Maar de Antipodes EX is gebouwd met de zelfde specificaties als de Antipodes DX3 Reference server. De Antipodes EX is de tweede Antipodes unit met X level performance. De Antipodes EX geeft hetzelfde V4X level circuit voor de signaalbehandeling als de DX3. De EX heeft de nieuwe DR gereguleerde ODAPS2 voeding, welke niet meer extern is. De voeding is nu intern, en dat is een stuk handiger qua aansluiting. De DX2/DX3 series hebben een dubbele Odaps voeding welke nog weer wat verder gaat met betrekking tot de scheiding voor Servertoepassingen en Renderer toepassingen. Een ander verschil met de DX2 en DX3 is dat de EX in een halve breedte behuizing is gebouwd.
 
 
 Afbeelding invoegen
Techniek :
 
De Antipodes EX is gebouwd in een zeer zware en stabiele massief aluminium behuizing. Deze behuizing is door Antipodes Audio ontwikkeld, en deze komt in z'n geheel uit de CNC freesmachine. De DR gereguleerde Odaps 2 voeding is nu ingebouwd. De EX behuizing bestaat uit 4 aparte kamers. De bedrading, powersupply, schakelaar en SSD disks zijn nu volledig gescheiden. De gebruikte Odaps 2 voeding wordt voor het eerst in de EX toegepast. De Odaps 2 voeding reduceert hoogfrequente stoorsignalen tot een minimum, en de snelheid van stroomtoevoer is optimaal. Passieve filters zijn niet toegepast omdat deze de stroomsnelheid beperken. Dit gaat weer ten koste van de geluidskwaliteit. De EX is een fantastische renderer, oftewel, muziekplayer. Uiteraard heeft de EX ook de serverfunctie ingebouwd zodat u de EX als standalone Server/Player kunt gebruiken. Opslag van 1Tb SSD tot 8Tb SSD kan worden ingebouwd. Een tweede mogelijkheid is om de EX alleen als Renderer in te zetten, en de nieuwe CX als server. Beide units worden dan middels een hoogwaardige UTP connectie rechtstreeks aan elkaar verbonden. De CX doet dan het serverwerk, en de EX het renderwerk als player. Samen levert dit een geheel nieuwe dimensie op, op het gebied van digitale Audio. Deze combinatie schijnt nog beter te klinken dan de DX2 en DX3 van Antipodes, en dat wil heel wat zeggen, want dit is de best klinkende streamer op de markt momenteel.
 
Afbeelding invoegen  
Nieuwe levels van performance : de Antipodes EX + CX
 
Ripper
 
De Antipodes EX heeft geen ingebouwde CD Ripper. Er zijn vele USB ripstations op de markt. Echter zijn deze vaak zeer onstabiel en niet nauwkeurig. Ook kunnen de slot-in units niet overweg met behandelde CD's. Deze lopen vast in de unit. Antipodes heeft hiervoor de P1 ontwikkeld. Een topkwaliteit CD Drive, in een zware stabiele metalen behuizing. De Antipodes P1 heeft precies hetzelfde formaat dan de EX en CX en past er dus precies onder. Plaatsen, aansluiten op de niet audio USB ingang, en het rippen gaat volledig automatisch. CD inleggen en de Antipodes EX doet de rest.
 
 
Afbeelding invoegen 
 
Antipodes P1 CD Ripper
 
Opslag van muziek
 
De Antipodes EX komt standaard zonder opslag naar Europa. De opslagschijven of SSD units worden door Ohm-Audio BV geplaatst en geconfigureerd. De kosten voor opslag zijn hierdoor een stuk gunstiger dan besteld vanuit Nieuw Zeeland. De Antipodes EX kan worden geleverd zonder SSD tot en met 8Tb SSD. U kunt de units met de door u gewenste opslagcapaciteit bestellen via onze webshop.
 
Afbeelding invoegen
 
Uitgangen
 
De Antipodes EX heeft een 3 Audiouitgangen. Alleereerst is er de meestgebruikte USB Pure Audio uitgang. Een geoptimaliseerde uitgang met een eigen voedingsspanning. Daarnaast heeft de EX een analoge L + R Audiouitgang. U kunt de EX dus rechtstreeks op uw versterker aansluiten met 2 goede cinchkabels. Als derde is er een speciale UTP uitgang, welke in staat is om de datastroom rechtstreeks af te leveren aan een Renderer. Uiteraard verkrijgt u bij gebruik van de USB uitgang met een goede USB DA Converter, of UTP uit naar een aparte Player, de beste geluidskwaliteit. De Antipodes EX is in dit geval niet de beperkende factor maar de DA Converter is dat. Wij adviseren een DA Converter toe te passen van € 500,00 tot € 10.000,00. Voor de EX maakt het niet uit. Als extra zitten er dus 2 uitstekende analoge uitgangen op, zodat u de EX ook analoog kunt aansluiten. De weergave is beperkt tot PCM en 24 bit / 192 KHz en prima van kwaliteit, maar zoals gezegd, de EX is bedoel om te gebruiken met een topklasse DA Converter met USB of een externe UTP Player.
 
Afbeelding invoegen
 Antipodes EX Achterzijde
Audioformaten
 
De Antipodes EX speelt alle bestaande muziekformaten af, zoals PCM, DSD en MQA decodering. Gebruikt u Roon als server, dan kunt u ook de MQA bestanden laten decoderen door Roon, in het geval u een DA Converter heeft zonder MQA decodeer mogelijkheid.
 
Serversoftware
 
De Antipodes EX wordt geleverd met diverse software app's. Uiteraard is de bekendste, en ook best functionerende en klinkende serversoftware van ROON aanwezig. Maar ook andere soorten serversoftware en programma tools zijn aanwezig. Zie de specificaties voor de volledige lijst met software.
 
Specificaties van de Antipodes EX :
 
Brand : Antipodes Audio Nieuw Zeeland
Type : EX
Kleur : Zwart of Zilver
Opslagcapaciteit muziek : 0Tb, 1Tb SSD, 2Tb SSD, 4Tb SSD en 8Tb SSD
Mainboard : Medium Power V4X Intel Special Antipodes
Behuizing : Ventilatorloze Aluminium Cast Alloy
Voeding : Interne Odaps 2 DR gereguleerde voeding
Uitgangen : USB Audio 5V on/off, Stereo Analoog L + R, UTP Direct uit 
Server toepassingen : ROON, Squeezelite, MDP/DNLA, Bubble UPnP, DNLA, Minimserver, Plex Media Server
Andere App's : Storage Back Up naar USB Disk, Sonos Auto Configure, Flac Mirror, HQ Player, CD Import, Drive Mounter (Play direct vanaf USB disk), MDP/DNLA Renderer, ROON Ready, Squeezebox Server
Afmetingen : 240  breed x 280 diep x 115 hoog (mm)
Gewicht : 9 Kg netto

Ohm-Audio BV 2018-05
 
AA Test