Ohm Audio

Wij van Ohm-Audio BV zijn Audiofielen. Wat is een Audiofiel eigenlijk. Is het een ziekte? Een aandoening? Een levenswijze? Wikipedia denkt er het volgende over :
 
Audiofiel is een term voor iemand die zich zeer gedreven voelt tot het perfectioneren van de weergave van opgenomen geluid. Hoewel het er in veel gevallen niet mee bedoeld wordt, kan dit zover gaan dat het een obsessie wordt.
 
Mmm. Tsja. Dat klopt dus wel en wij kunnen er voor zorgen dat het geen Obsessie wordt. Daarvoor bekijken wij het vanuit een technisch oogpunt en houden daarbij in de gaten dat de prijskwaliteit verhouding van een set optimaal blijft. Uiteraard klinkt een, zeg eens, MIT Oracle MA-X SHD luidsprekerkabel van € 55.000,00 in een set van € 10.000,00 euro beter als de meestal gebruikte kabel, maar wij zouden dat niet adviseren. Er zijn veel betere manieren om de kwaliteit van een Audio installatie te verbeteren.
 
Hierbij een aantal stappen waarvan wij denken dat dit de manier is om een set op te bouwen en te optimaliseren.
 
Stap 1 
Allereerst de stroom. Zorg voor een Audiofiele schakelaar (zuivere doorgifte van de stroom, zonder geknetter en vervormingen) in de meterkast. Zorg voor een rechtstreekse verbinding met een bij voorkeur afgeschermde kabel (Geen verlies onderweg en geen last van instraling, of uitstraling) naar de set toe en laat deze afmonteren op een Audiofiel stopcontact (Sterk koper en met verzilverde klemmen voor een strakke verbinding met de stekker).
 
OK. De stroom die binnenkomt bij u thuis wordt nu zo zuiver mogelijk en met zo weinig mogelijk verlies getransporteerd naar een locatie vlak bij uw set. Nu is het onwaarschijnlijk dat u slechts 1 component gebruikt, dus moet er een verdeling komen naar meerdere stopcontacten. Tevens is het belangrijk dat de stroom wordt ontdaan van allerlei hoogfrequente en soms ook DC componenten (verstoringen). Deze verstoringen zorgen er voor dat uw apparatuur enigszins nerveus reageert. De muziek die straks uit uw luidsprekers stroomt klinkt daardoor in geringe, of soms, behoorlijke mate, onrustig. Niet alleen klinkt de muziek onrustig, maar u wordt er ook onrustig van. Er moet dus een filter komen specifiek afgestemd op uw audioinstallatie.
 
Kies dus voor de verdeling van de stroom voor een stekkerdoos, powerfilter of powerconditioner.

Er ligt dus nu een stroomfilter / powerstrip klaar voor uw apparatuur met 4, 6 of 12 aansluitingen voor uw set. Dit gehele stroomgebeuren is de fundering van uw set, en absoluut belangrijk.
Stoomcomponenten van Gigawatt 

Stap 2
De componentenkeuze. Wij adviseren om te beginnen met het kiezen van de luidsprekers. De luidspreker is een zeer bepalend component voor zowel de looks, als de sound. Zet 10 verschillende luidsprekers naast el kaar en ze zullen alle 10 zeer verschillend klinken. Dit ligt anders bij de andere componenten van uw set. De verschillen van overige componenten zijn ook zeer belangrijk, maar de verschillen zijn kleiner dan die bij de luidsprekers.
Luidsprekers in onze audioshop
 
Stap 3 
U heeft nu luidsprekers die u mooi vind om te zien en die klankmatig aan uw eisen voldoen. Kies hiervoor nu de versterker uit. De versterker zorgt er voor dat de luidspreker doet wat die kan doen. Een verkeerde match zorgt er voor dat de luidsprekers niet zo mooi klinken als ze kunnen.
The AUDIOSHOP
 
Stap 4 
Kies nu de bron. Meestal is dat tegenwoordig een streamer en een D/A converter. Keuze genoeg.
The AUDIOSHOP
 
Stap 5 
De gehele set moet nu bekabeld worden. Denk hierbij eerst aan de juiste Powercords voor de apparaten. Een versterker heeft weer een andere powercord nodig dan bijvoorbeeld een streamer. Dan volgen de interlinks, de gebruikte kabels tussen de componenten. ook hierbij geldt, niet de duurste is de beste, maar de meest optimale combinatie is het beste.
The AUDIOSHOP 
 
Stap 6
U heeft nu uw set klaar. Optimaal bekabeld. De stroom is stabiel, zuiver en de vervormingen zijn er uit. De luidsprekers staan op de juiste plek, in de woonkamer of muziekkamer. Meestal is de akoestiek in de gemiddelde ruimte prima in orde vanwege de aanwezigheid van  banken, stoelen, boekenkasten, planten en zo voort. Heeft u last van galm,. dan adviseren wij om een gespecialiseerd bedrijf de akoestiek te laten doormeten, zodat ze een advies kunnen geven met betrekking tot verbetering van de akoestiek.
 
En nu luisteren 

Muziek is een onzichtbare taal. En dat klopt. Het is een zeer complexe maar tegelijkertijd ook eenvoudige taal met een enorme uitwerking. Muziek kun je niet verstandelijk uitleggen. Probeer iemand maar eens uit te leggen, dat diegene van Jazz moet houden, omdat het zo knap gespeeld is. Of zo creatief. Of Klassiek. Of Pop. Je moet er wat voor voelen. Voel je het niet, dan is dat dus niet jouw muziek. Voor ons is muziek één van de hogere vormen van kunst. Geïmproviseerde live muziek nog het meest. Een schilder kan rustig eens zijn schilderij bekijken, beetje aanpassen, en zo nodig overschilderen. Een live muzikant kan dat niet. Die werkt live, in het hier en nu. Nu moet het gebeuren, en als je een fout maakt, dan is dat wat het is.
 

 
 
Muziek = Klank      Muziek = Kunst      Klank = Kunst
 
Ohm-Audio zorgt voor uw Klank in huis, zodat u de Kunst in de Muziek beleeft
 
 
 
 
Uiteindelijk komen alle klanken voort uit een oeroude Mantra. Het Ohm (Om, Aum..) Mantra. De klank waaruit alle andere klanken voortkomen. Uiteindelijk bestaat alle muziek al. Het gaat er alleen om wie deze klanken en noten in de juiste volgorde en tijd op papier zet. Zo werkt dat ook met Hifi- en High End Audioapparatuur. Het gaat er niet zozeer om wat u heeft, maar hoe u het samenstelt en plaatst. Ohm-Audio bv dus.
 
Het is ons doel om de prachtige muzikale ervaringen die voort kunnen komen uit serieuze Hifi en High End apparatuur bij u thuis tot stand te laten komen. Blijvende tevredenheid, daar gaat het ons om.
 
AUM als geheel staat voor de beleving van het oneindige, het kosmisch bewustzijn.
 
Dat klinkt ingewikkeld, maar betekent voor u dat wij er voor zullen zorgen dat het bij u optimaal gaat klinken. Het budget daarvoor maakt niet uit. Voor elk budget en met elk merk en type Hifi en High End Audioapparatuur is dat te bereiken.
 

 
Ohm-Audio bv 2019-10