Wat is nu echt belangijk

Uitgangspunten voor een goede installatie
 
Elk component in een Hifi of High End installatie heeft invloed op de geluidsweergave. Over het component wat de grootste invloed heeft kunnen we kort zijn, dat is namelijk de luidspreker. De klankverschillen bij luidsprekers zijn vele malen groter dan welke andere component dan ook. Zet 10 verschillende luidsprekers naast elkaar en iedereen zal in een ogenblik de verschillen kunnen horen. Daarom is het volgens ons ook verstandig om de luidspreker als uitgangspunt te nemen voor het samenstellen van een goede Hifi of High End installatie.
Voor de luidspreker zit echter een gehele audioset, welke er voor zorgt dat de luidspreker dat laat horen wat hij kan. En in die gehele set is eigenlijk alles even belangrijk.De ketting is immers zo sterk als de zwakste schakel. Maar elke Hifi of High End installatie moet worden opgebouwd vanuit de echte basis, en dat is de stroom. Een labiele stroomvoorziening zorgt voor orust en vervorming, en krijgt u er nooit meer uit, welke componenten u ook kiest.
 
Ohm-Audio adviseert de gehele stroomvoorziening aan te leggen met Gigawatt producten.
 
 
Gigawatt G-C16A Circuitbreaker > Gigawatt LC-Y Evo Solid Core Powercord > Gigawatt G-044S Stopcontact en dan naar een Gigawatt PF serie Powerstrip, of nog beter, Gigawatt PC Evo serie Powerconditioners.
 
Om in het kort de volgorde aan te geven :
  1. Stroom. Zorg dus voor een aparte stroomgroep voor de audio. Lukt dat niet zorg dan in elk geval voor een goede stroomverdeeldoos (PF1 of PF2)en goede stroomkabels. 
  2. Bron. Zorg voor een goede CD speler, Streamer of platenspeler.
  3. Versterker : Zorg er voor dat de versterker qua kwaliteit en vermogen is afgestemd op de luidsprekers.
  4. Kabels : Zorg voor de juiste interlinks tussen de bronnen en de juiste luidsprekerkabels.
Een en ander staat wat uitgebreider beschreven op de aparte subpagina's
 
Veel plezier.