Accessoires voor stroomvoorziening

Indien u uw Hifi- of High End installatie heeft voorzien van een goede stoomgroep, dan heeft u gegarandeerd de meeste stroom en power bij uw set, maar u kunt daarna nog vele zaken verbeteren door de aangeboden stroom te ontdoen van alle onzuiverheden en vervormingen. Tegenwoordig wordt het lichtnet enorm vervuild door het monitoren van apparaten, maar een van de grootste boosdoeners van vervuiling is de grote hoeveelheid draadloze signalen die er door de lucht zweven. Het barst werkelijk van de Wifizenders, 3G, 4G, 5G en nog veel meer. En aangezien draden werken als een antenne, komen deze vervuilende signalen binnen in uw audioapparatuur. Het is essentieel voor de beste werking van uw apparatuur, dat deze signalen worden ontdaan van de stroom voordat deze het apparaat binnenkomen. Voorkomen is beter dan genezen, maar soms zullen we moeten genezen. 

 
We onderscheiden daarin :
  1. Powercords oftewel, de stroomkabels
  2. Powerstrips oftewel, de stekkerdozen
  3. Power Conditioners, Stroomverdeel units die effectief de beste stroomkwaliteit leveren aan uw set.
1. Powercords
 
Velen vragen ons. Wat maakt een stroomkabel nou nog helemaal uit. (Vrij vertaald naar Groningse en dus nuchtere begrippen) Vanaf de centrale gaat het door 100km draad naar een verdeelstation, dan vervolgens via kilometers kabel naar een transformatorhuisje bij u in de buurt, vervolgens via honderden meters grondkabel naar uw meterkast, en van uw meterkast naar uw Hifi of High End installatie, hopelijk via goede kabels. En dan zal de stroomkabel, de laatste 2 meter vanaf het stopcontact nog wat uitmaken? Flauwekul. Maar helaas, helaas voor de stroomcritici : Je hoort het, en goed ook! Sterker nog, met de verkeerde stroomkabels kun je een Hifi- of High End installatie maken, of breken. Deze laten bloeien, of saai en vervelend laten klinken. Technisch is het belangrijk dat de connectoren uitmuntend zijn, de koperdraden dik genoeg en van een zeer goede kwaliteit, maar ook dat de draden zijn afgeschermd met folie om tegen te gaan dat de enorme hoeveelheid draadloze straling niet in de kabel, en dus in uw apparatuur, terecht komt. 
 
Welke kabel is dan nu de beste oplossing voor uw set? Dat is lastig aan te geven. We kennen kabels die we inpassen in een Hifi- of High End Audioset, en die dikken het middengebied wat aan. Anderen lijken de het beeld sneller te maken. Weer anderen halen de hardheid wat weg uit het geluid. Weer anderen brengen wat extra leven in een Hifi of High End set. De beste kabels doen dat als het goed is allemaal tegelijk. Dus afhankelijk van de Hifi- of High End set,en de totale balans, kunnen we met stroomkabels  de balans verschuiven. Sommige kabels gaan verder. De beste kabels die wij kennen zijn de Gigawatt LS-2 EVO Powercords. Neutraler, dynamischer en schoner hebben wij ze nog niet gehoord. Met hun € 3.350,00 voor 1.5 meter zijn ze niet goedkoop, maar elke cent waard. 
 
 
Gigawatt LS-2 MK3 Evo
Powerstrips
 
Dit onderwerp is niet zo heel spannend, maar wel belangrijk. Een goedkope "Gamma" (sorry Gamma..) verdeeldoos, oftewel een stekkerdoos, brengt niet veel goeds. Plastic behuizing, dunne stroomgeleide banen aan de binnenzijde, en matige klemmen. Niet aan beginnen. Een goede powerstrip verdeelt de stroom zonder remmingen, en haalt de vervelende lichtnetverontreiniging er uit, ook weer zonder remmingen. Een uitmuntende Powerstrip komt van Gigawatt in de vorm van de Gigawatt PF-1 Evo . Deze betaalbare Powerstrip heeft reeds een eenvoudige Powercondition module ingebouwd, biedt uw set bescherming bij blikseminslag, is geheel van metaal, bevat grote koperen stroombanen en wordt standaard geleverd met een al uitstekende instap Gigawatt Powercord. De Gigawatt PF-1 MK2 Powerstrip is niet duur, en de resultaten zijn al verbluffend. Het is een zeer voordelige verbetering voor uw Hifi Set. Natuurlijk is er ook nog de grotere broer, in de vorm van de Gigawatt PF-2 Evo. Deze bevat grotere koperbanen en een geavanceerdere vorm van Powerconditionering en is overall gezien voorzien van betere componenten.
 
 

 Gigawatt PF-1 en PF-2 Powerstrips
3. Powerconditioners
 
Powerconditioners zijn geen lichtnetfilters. Lichtnetfilters zijn apparaten die alleen de lichtnetvervuiling uit de stroom filteren. Deze lichtnetfilters kennen echte voor en tegenstanders. Soms wordt het er inderdaad wat beter van. Het geluid wordt schoner, vloeiender, soms meer vanuit de stilte, maar heel erg vaak ontstaat er tevens de indruk van een vertraging in de muziek. Alsof er iets of iemand op de rem trapt. De muziek klinkt dan enigszins stroperig. Dat is goed hoorbaar aan de afname van de dynamiek. Wij hebben niet alle lichtnetfilters kunnen beluisteren, maar degene die we hebben beluisterd, hadden allemaal in meer of mindere mate hier last van. Soms wegen de voordelen op tegen de nadelen, en kun je een wat scherpe of felle set wat temmen, en schoner maken door toepassing van een lichtnetfilter.
 
Een Powerconditioner van Gigawatt doet het echter heel anders. Het is een zeer geavanceerd apparaat die de stroom aanpakt, vervuiling weg haalt, energie buffert en de stroom verdeeld in aparte groepen. De Powerconditioners van Gigawatt zijn de meest geavanceerde op de markt. U zult versteld staan van de positieve invloed op het geluid van uw High End installatie. Meer informatie vindt u op de speciale pagina van Gigawatt
 
 
 Gigawatt PC-4 Evo
 Ohm-Audio bv 2019-10