Antipodes Audio

High End Pure Music Streamers met Roon en andere server/players
 
Download hier de laatste Prijslijsten 

Ohm-Audio BV is de officiële importeur van Antipodes Audio voor de BeNeLux.
 
 2022-11 Softwareversie V4.0 is nu uit

Nieuw : Review Antipodes Audio K50 door Stereophile 2021-10 
Conclusion : The Antipodes Audio K50 is the finest sounding Music Server ever to grace my System. Image Size and Weight, color saturation, bass control, and transparancy were THE BEST my system has ever delivered!
(Jason Victor Serinus in Stereophile 2021-10)
 
De nieuwe Antipodes Audio modellen zijn nu uit voorraad leverbaar : Antipodes Audio Oladra Project
 
Afbeelding invoegen 
 
Nieuwe modellen op komst! Topmodel Antipodes Audio K50
 
Christiaan Punter over de CX en EX combinatie : "Holy Shit. (Sorry for the language) The CX <> EX Combo is the BEST streaming solution i have EVER heard. Period! Lees het review hier : Review Antipodes EX en CX Combo door HFA 
 
Maar nu is er de nieuwe Antipodes Audio K50. Lees de test hier : Review Antipodes Audio K50.
Conclusie K50 : De best klinkende, snelste en meest veelzijdige muziekstreamer ter wereld!
 
De EX<>CX Combinatie kan worden geupgrade naar Oladra (Voeding, OS) door Antipodes Nieuw Zeeland.
Meer informatie vindt u op de website van Antipodes Audio EX<>CV Oladra Upgrade 

Antipodes Audio uit Nieuw Zeeland maakt pure 'No Nonsense' muziekservers/streamers van de allerhoogste muzikale kwaliteit.

Afbeelding invoegen 
 Antipodes K40 Streaming Server
 
Download en bekijk de laatste Antipodes Audio Prijslijst
 
Antipodes Muziek streamers/players
 
Antipodes Audio maakt de volgende modellen streamers :
 
Antipodes Audio S30 : Instap server/streamer met USB en Analoog Audio uit
Antipodes Audio S40 : High Power server/streamer met USB en Netwerk uit
Antipodes Audio K21 : High End Server/Streamer
Antipodes Audio K22 : High End Server/Streamer met ingebouwde Reclocker
Antipodes Audio K41 : Reference Dual Network Audio Server, max 24Tb SSD
Antipodes Audio K50 : Reference Triple Mainboard Audio Server, Streamer, Femto Reclocker, max 24Tb SSD
Antipodes OLADRA : Flagship Triple Mainboard, Triple PSU, Audio Server/Streamer, Femto Reclocker, max 24Tb SSD
 
Antipodes maakt de volgende accessoires :
 
Antipodes Audio S60 : Externe OLADRA HSL voeding voor S30, S40, S60
Antipodes Audio S20 : Externe Reclocker met I2S, AES/EBU3, SPDIF over RCA & BNC, Wordclock uit
 
Alle Nieuwe Antipodes Audio Modellen 

Algemeen 
Streaming Audio is feitelijk onder te verdelen in 2 aparte groepen. De streamers zonder interne opslag, die dus geen muziek op kunnen slaan, en streamers met interne opslag, waarbij de muziek staat op een intern opslagmedium, zoals Harddrive of SSD. Vaak zijn de streamers zonder opslag voorzien van een ingebouwde DA Converter, en de units met interne opslag hebben vaak alleen 1 of meerdere digitale uitgangen. Vanuit klankmatig perspectief is de versie met interne opslag, en zonder ingebouwde DA Converter de beste optie. De DA Converter niet verouderen, want deze is immers extern. En ook met de diverse verbindingen kun je op meerdere manieren het digitale signaal transporteren. Op de markt zijn vele spelers beschikbaar, de ene wat beter dan de andere, maar als echte High End Audio oplossing vallen vele merken toch tegen. Klankmatig hooguit redelijk, en qua bediening sterk tegenvallend en een snelheid om van te huilen. Na een lange zoektocht en veel merken en units uitgebreid testen zijn wij er van overtuigd dat de best klinkende Streamers, en ook de meest veelzijdige en eenvoudigst te bedienen streamers komen uit Nieuw Zeeland : Antipodes Audio
 
Afbeelding invoegen 
Antipodes S30 + S20 + S60
Techniek 
Antipodes bouwt High End Audiostreamers anders. Veel audiofielen luisteren muziek met bijvoorbeeld een Apple MacMini, of een PC, of ze bouwen een Windows of Linux pc en halen dan uit de standaard USB uitgang van met mainboard, of uit een speciale USB uitgang, het digitale audiosignaal. Dat kan allemaal prima werken en het kan zelfs prima klinken, maar als u goed luistert dan klinkt het toch echt een stuk minder dan een High End Audiostreamer van Antipodes. Antipodes heeft ontdekt dat, als het gaat om het verwerken van digitale signalen echt alles meespeelt. Alleen al het uitlezen van de opslag (HDD of SSD) maakt al erg veel uit. Het beheersen van de datastromen, zodat deze vervoerd kunnen worden zonder rimpels of andere storingen op te lopen. Ook digitale ruis is een groot probleem bij digitale componenten een een computer is standaard vergeven van de interne ruis. Om de bitjes redelijk uit een Audiostreamer te krijgen is eenvoudig, maar om het 100% juist te doen, dat kost een grote inspanning. Maar het loont de moeite. Antipodes maakt de meest bit integere en best klinkende streamers op de markt. 
 
 Afbeelding invoegen
Voeding 
De nieuwe Antipodes units (Oladra Project) maken gebruik van speciaal op maat gemaakte Hybride DR (Discreet geregelde) Switch Mode Powersupplies. Audiofielen zijn geneigd te denken dat gewone ouderwetse lineaire voedingen beter zijn, maar in feite zijn ze alleen maar zwaarder en minder snel, en daardoor minder precies. En bij digitale devices zoals streamers gaat het om de snelheid en zuiverheid van de voeding. de ruis die er niet is, hoef je ook niet weg te filteren. Tegenwoordig worden soms ook top High End versterkers uitgerust met Switched Mode Power Supplies. Het gaat er om de voeding te gebruiken welke het minste storing veroorzaakt, oftewel de laagste Noise Drempel. Nu is een Discreet geregelde Switched Mode Powersupply van ultra hoge kwaliteit niet goedkoop, maar deze functioneert bij de Antipodes streamers wel het beste. Eenvoudig gezegd zijn er 2 types noise. EMI, elektromagnetische vervorming die via uw lichtnet binnenkomt of veroorzaakt wordt door componenten die het afgeven, en RFI welke via de lucht, straling dus, de Audioapparatuur binnenkomt. De gemiddelde PC, Laptop, of Server is niet ontworpen met Noise minimalisatie in gedachten, maar de Streamers van Antipodes dus wel. Electrische Noise vind zijn weg wel in de Streamers en verstoort op diverse plekken de datastroom, en kan ook jitter veroorzaken. In het hart van elke Antipodes streamer gaat het er om om in de basis de best mogelijke en meest zuivere, dus Noise vrije powerlijnen te hebben. Alle externe en latere oplossingen, zoals noise filter en jitterbugs, zijn lapmiddelen achteraf, en helpen maar deels, en zorgen voor net zoveel nadelen als voordelen voor de geluidskwaliteit. Voorkomen is gewoon beter dan genezen. Volgens Mark Jenkins, de ontwikkelaar van Antipodes hebben de meeste Streamers op de markt een matige voeding, en daarnaast Noise filters en Jitterbugs ingebouwd. Zulke Streamers klinken saai, traag, soms scherp en zeker niet natuurlijk. Antipodes gaat de andere kant op door de Noisefiltering niet te gebruiken, en alle voedingslijnen zo zuiver mogelijk op te bouwen vanaf de bron. De veel gehoorde theorie, ach, we bouwen wat filters, buffers en Jitterbugs in de DAC en dan maakt de bron niet meer uit. De realiteit is toch echt anders. De Antipodes streamers zijn zeer zorgvuldig ontworpen en Noise wordt geminimaliseerd bij elke voedingstrap, en zo wordt de beste geluidskwaliteit verkregen. De trafo is een custom wound trafo, en op maat gemaakte unit dus. Pas na vele op maat gemaakte transformators uitproberen, en de handoek zelfs bijna in de ring gooien, vond men de juiste types. Ook de rectifier bridge en powerregulatorboard zijn custom build, en peperduur. De powerregulator zelf is een hybride IC/Discrete versie, ontwikkeld door Antipodes zelf. Mark Jenkings heeft volledig IC geregelde regulators getest, en ook volledig discrete regulators, maar de Hybride versie klinkt het beste.  
 
 Afbeelding invoegen
 
Antipodes K50 binnenkant
Mainboard 
 
Antipodes Audio gebruikt een aangepast mainboard welke precies aan de eisen van Antipodes voldoen. Dat werkt uitstekend. Alles data lijnen zijn aangepast voor Noise minimalisatie, en ook de clocksignalen voor de diverse Chips kunnen nu gecontroleerd worden. De gebruikte mainboards hebben geen PCIe expansie sloten. Het USB signaal wordt opgebouwd in een speciaal board, welke ook weer gevoed wordt door de voeding zelf, en niet door een voedingsregulator op het Mainboard.   
 
 Afbeelding invoegen
 Antipodes S40 + S30 + S60
 
Opslag 
 
Alle Antipodes Audio units komen standaard zonder opslag. Er zit altijd een SSD in waarop het OS geïnstalleerd staat, de Antipodes Audio Suite en de ROON database. De nieuwste K serie en S serie modellen kunnen worden voorzien van selected SSD opslag, van 1Tb tot 24Tb. Deze opslagschijven kunt u eenvoudig zelf toevoegen. SSD insteken, opstarten, naar het menu, en klik op Opslag Toevoegen, en klaar. Als opslagmedium adviseert Antipodes Audio de speciale 3D V-NAND Samsung SSD opslagmodules van 1Tb tot 8Tb. Er kunnen 3 in de K40 en de K50, dus 24Tb in totaal. De Samsung V-NAND SSD drives worden gebruikt voor specifieke doeleinden en eenmaal geplaatst worden de SSD drives geformatteerd door de Antipodes units. De SSD’s zijn zo geplaatst dat de SATA kabel zo kort mogelijk kan zijn. De SATA kabel zelf is van zilverdraad, en ook de afscherming is puur zilver. Nieuwere types SSD worden steeds toegepast en beoordeeld, en ook hier viel Antipodes weer op dat er dus klankverschillen zijn tussen de verschillende merken en types SSD drives.  
  
Software en bediening 
 
Hoe technisch complex de Antipodes streamers dan ook mogen zijn, de bediening is kinderlijk eenvoudig. Aansluiten op een netwerkkabel welke met uw Router verbonden is, een bedieningsapp installeren op uw Ipad, Tablet, Iphone of Android, en zelfs PC, Laptop, Mac ed, en u bent ready to go. Elke Antipodes Audio streamer heeft in de basis een Serverfunctie, welke kijkt op de opslag, en Tidal en Qobuz, en uw muziekverzameling scant en organiseert. Antipodes heeft meerdere servers ingebouwd, waaronder Squeezebox server en Roon . Middels de uitgebreide webinterface kunt u eenvoudig switchen tussen de diverse servers en players. Ohm-Audio adviseert Roon, vanwege de fantastische interface en eenvoudige bediening. U bent echt weer met muziek bezig. Als gratis alternatief voor Roon adviseren wij Squeezebox Server en als bedienings app Ipeng. De nieuwste software is de AMS Versie 3.0 en draait standaard op alle nieuwe Oladra modellen.
 
Tidal, Qobuz, Spotify
 
Een van de voordelen van een hoogwaardige streamer, is de koppeling met externe muziekservices. Zoals Tidal, Qobuz en ook Spotify. De Antipodes units kunnen met nagenoeg alle Muziekdiensten overweg. Kiest u voor Roon, dan heeft u verreweg de fraaiste manier om muziek beluisteren in huis, en ook de gemakkelijkste. Roon is echter volledig toegespitst op uw eigen muziek, dus op de drives, en op alle muziek van Tidal en sinds begin 2019 ook Qobuz. Tidal en Qobuz zijn Muziekservices die muziek aanlevert op Flac formaat, dus CD kwaliteit, maar dan streaming. Uw bibliotheek wordt zo in 1 keer uitgebreid met 50 miljoen CD's. Genoeg voorlopig. Maar eenmaal gewend aan Roon met Tidal en of Qobuz, en u wilt niet meer terug.
 

 Afbeelding invoegen
 
 Antipodes Audio S20 Femtoclock Reclocker
Backup en Upgrades 
 
Om uw muziekverzameling te back-uppen, dient u een USB hard drive aan te sluiten op uw Antipodes streamer. Ga naar de webinterface van uw Antipodes Audio Streamer en klik op Back-Up. Uw muziekverzameling wordt nu bit voor bit overgedragen op de USB harde schijf. Zo simpel is het. Geen gedoe met netwerkprotocollen en locaties, met zwaar overbelaste netwerken en mislukte Back Up over netwerk acties, gewoon 1:1 overzetten. Uw Antipodes wordt uitgeleverd met de laatste software. Komt er een nieuwere versie, dan volstaat het om op de button "Upgrade” te klikken in de webinterface. De upgrade verloopt geheel automatisch. 

Luisteren
 
We hebben bij Ohm-Audio bv een ruime ervaring met streaming audio, en kennen de Aurenders, Ripstreamers, Lumins, Linn's , Naims en noem maar op, maar al te goed. Maar nog niet eerder hebben we een dergelijk hoge geluidskwaliteit mogen horen vanaf een muziekstreamer, dan met de Antipodes muziekstreamers. Het geluidsbeeld is zoveel rustiger, maar ook helderder en dynamischer. De indruk ontstaat dat u een betere/zwaardere versterker hebt aangeschaft, of een speciale Gigawatt stroomgroep. Het verschil is echt groot. Aangesloten op een uitmuntende DAC zoals bijvoorbeeld de Bricasti M1 SE, geeft werkelijk muzikaal plezier, en bovendien kunt u er avond na avond naar luisteren. Geen enkele vermoeidheid treedt op. Het resultaat is volgens ons te vergelijken met het draaien van een CD door een Metronome Kalista Reference drive. Zo schoon, zuiver en gloedvol, en zoveel details, dat u bijna niet kunt geloven dat dit van een 16bit/44KHz bron komt. Probeer het zelf.
 
Ohm-Audio BV heeft alle modellen beschikbaar voor een thuis demo!
 
Conclusie  
 
Antipodes maakt de best klinkende, makkelijkst te bedienen en meest veelzijdige streamers op de markt. Antipodes maakt verschillende types streamers met verschillende opslagmogelijkheden, zodat de juiste muziekstreamer er voor u bij zit. Komt u er niet uit, vraag dan ons naar de mogelijkheden.  
 
Download hier de laatste Prijslijsten
 
Ohm-Audio BV 2022-11